Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Καλοκαιρινή τρέλα♥♥♥

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΑΣ ΦΟΒΑΤΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ 


Πρώτη γνωριμία με τη θάλασσα

1. Αν ο σκύλος μας δεν γεννήθηκε να αγαπά το νερό, ξεκινάμε (ανεξαρτήτως ηλικίας) την εξοικείωσή του του με την παραλία ή την πισίνα – ως περιβάλλον. Στην πρώτη μας επίσκεψη μπορούμε απλά να κάνουμε τη βόλτα μας στην αμμουδιά, να του δώσουμε το αγαπημένο του παιχνίδι, για ασχοληθεί μαζί του στην παραλία, ή ακόμα να του προσφέρουμε ένα μικρό γεύμα, με το κουπάκι του ακουμπισμένο στην άμμο. Όλες αυτές οι θετικές καταστάσεις θα τον εξοικειώσουν με το πρωτόγνωρο για αυτόν περιβάλλον και θα αποτρέψουν τον κίνδυνο να συνδυάσει την εμπειρία με κάτι αρνητικό.
2. Στη συνέχεια, κρατώντας το σκύλο σε μακρύ λουρί (τουλάχιστον 2 μέτρα), όσο πιο ελαφρύ γίνεται (ή επιπλέον), πλησιάζουμε το νερό και, πρώτοι εμείς, βουτάμε μέσα τα πόδια μας.
  • Αν δούμε ότι βουτάει και ο σκύλος μας στο νερό έχουμε κάνει το πρώτο βήμα.
  • Αν, αντίθετα, ο σκύλος μας αρνείται να βρέξει τα πόδια του, τον παρακινούμε με κάποια λιχουδιά ή παιχνίδι (μπαλάκι κλπ.) έτσι ώστε να ακουμπήσει, έστω, τα πόδια του στο νερό.
3.  Αφού… βρέξει τα πόδια του οικειοθελώς δοκιμάζουμε, σταδιακά, να προχωράμε όλο και πιο βαθιά, πάντα παρακινώντας τον με παιχνίδι ή λιχουδιά, μέχρι το σημείο που ο σκύλος μας αρχίζει να μην πατάει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα βγαίνουμε μαζί του έξω, επιβραβεύοντας τον.
(το άρθρο δεν είναι δικό μου είναι από αυτή την τέλεια ιστοσελίδα: http://www.trihes.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου